+48 606 628 771

Darmowa dostawa od 199 zł!

MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 350ml

MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 350ml

Poprzedni
https://kinghoff.online/images/kinghoff/4000-5000/LYZKA-OBIADOWA-6-szt-KINGHOFF-KH-1333-polysk_[4893]_1200.jpg

ŁYŻKA OBIADOWA 6 szt.KINGHOFF KH-1435 połysk

24,55  z VAT
Następny

MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml

53,27  z VAT
https://kinghoff.online/images/kinghoff/9000-10000/MLECZNIK-DZBANEK-STALOWY-DO-SPIENIANIA-MLEKA-350ml_[9264]_1200.jpg

41,83  z VAT

Producent: ORION

Brak w magazynie

Poinformuj mnie o dostępności produktu

SKU: 153657 Kategorie: ,

Wysyłka
maksymalnie
do 7 dni

Darmowa dostawa
dostawa gratis
od 199 zł

Sposoby płatności
online / przelewem zwykłym

Zwroty
14 dni na zwrot produktów

Opis

MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 350ml

Dzbanek stalowy, który może służyć nam jako mlecznik do serwowania ciepłego mleka do kawy oraz do spieniania mleka w ekspresach ciśnieniowych wyposażonych w dyszę parową. Jak wiadomo, mleko najlepiej spieniać w metalowym dzbanku z odpowiednim dzióbkiem, żeby uzyskać dobrą konsystencję mleka i aby móc ładnie i zgrabnie wylać je do kawy. Dzbanek posiada dzióbek przeznaczony do latte art, idealny do spieniania mleka i przygotowania cappuccino.

Materiał: stal nierdzewna

Wymiary: średnica 7,5 cm, wysokość 9 cm

Pojemność: 350 ml

Szczegóły:

  • Mlecznik do serwowania i spieniania mleka
  • Posiada uchwyt i dzióbek dla łatwiejszego nalewania.
  • Wewnątrz praktyczna miarka co 50 ml.
  • Oryginalny produkt czeskiej marki Orion.

Jak spienić idealnie mleko?

  1. Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka. Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo – spienione mleko zwiększy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca.
  2. Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę – powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
  3. Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią.
  4. Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki czemu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
  5. Idealna temperatura to około 65°C – 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda. Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący.
  6. Na koniec zastukajcie w dzbanek żeby banieczki mleka nieco opadły. Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.

Informacje dodatkowe

Waga 0,7 kg
Wymiary 10 × 7 × 8 cm

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 350ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Może Tobie spodobać się również...

Produkty ostatnio przeglądane

Otrzymaj 10% rabatu na zakupy

Zapisz się do newsletterA

Zostaw nam swój e-mail, aby otrzymać specjalne informację o nowościach w sklepie Skorupka i Glinka. Po pomyślnym zapisaniu się do newslettera otrzymasz od nas email zawierający specjalny kod rabatowy. Kod ten wykorzystaj podczas składania zamówienia!

Otrzymaj 10% rabatu na zakupy

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Znajdziesz nas:
logo payu
blik
card visa mc
© 2022 Skorupka i Glinka. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Twój koszyk

0
image/svg+xml

Obecnie brak produktów w koszyku.

Kontynuuj zakupy