-
Dodaj do listy życzeńJuż znajduje się na Liście życzeńDodaj do listy życzeń
Blachy i formy do pieczenia – różne rodzaje i wielkości
Szarlotka, zapiekanka warzywna, kiełbaski z cebulką – wspólnym mianownikiem tych dań są naczynia, w których są robione. Formy do pieczenia czy to w formie głębokiej brytfanny, czy płaskiej blachy do pieczenia są nieodzownym elementem każdego kucharza i każdej kucharki. Mnogość możliwości jakie daje Nam pieczenie potraw w piekarniku stworzyło potrzebę na różne blachy i formy do pieczenia. Starając się zrobić pyszny sernik na święta musimy rozważyć zakup głębokiej formy do pieczenia, zaś poszukując sposobu na podgrzanie bułek albo zrobienie zapiekanek z pieczarkami naszą uwagę powinny zwrócić standardowe blachy do pieczenia.
Blachy do pieczenia, a formy do pieczenia. Jaka jest różnica?
Różnica między blachami, a formami do pieczenia jest umowna. Często używa się tych nazw naprzemiennie. Jeżeli mielibyśmy określić co je od siebie różni to fakt, że blachy do pieczenia są z reguły płaskie i używane w przypadku pieczenia dań, które od początku są trwałe i nie rozlewają się w trakcie obróbki termicznej. Formy do pieczenia to częściej głębokie naczynia np. brytfanny, które używamy do robienia ciast, zapiekanek i innych dań, które w trakcie obróbki termicznej, albo tuż przed mogłyby się rozlać po całym piekarniku gdyby nie ścianki boczne.
Blachy i formy do pieczenia w Skorupka&Glinka
W naszym sklepie znajdziesz duży wybór naczyń dostosowanych do wysokich temperatur takie jak standardowe blachy do pieczenia, brytfanny, czy specjalistyczne formy do muffinek.
Blachy i formy do pieczenia w naszym sklepie pochodzą od renomowanych i znanych producentów tj. Klausberg, Berlinger Haus, Berghoff, czy Kinghoff.